Monday, November 26, 2012

putrajaya dan durian crepe

salam semua.... heaven btul tulis entri sambil makan jagung cameron yg mak mertua rebuskan td..huhuhu..mase balik bnting bln lps, ade beberapa benda yg aku rase rindu dan teringin nak buat.. pertama gi jalan2 midvalley.... tak tau nape..dlm byk2 shopping complex kt KL ni, aku paling suke midvalley.... yg kedua nk jalan2 putrajaya....rindu nk tgk bangunan2 kt putrajaya...(gedik!)..yg ketiga nk tempah durian crepe sbb malas buat sndiri..huhuhu...nasib baik dapat laki yg sgt la memahami... mmg la tak pg pun midvalley sbb kekangan waktu.. tp sempat la tgk bangunan midvalley mase nk pg bt caves amik barang kete dia.. huhuhu..jahat laki aku ni...lalu je...

sempat la lalu kut taman maluri....mengimbau kenangan mase aku ngajar kt sini dlu.... dh lame tak lalu jalan taman maluri ni.. terpinga2 jap tgk ade jalan kat sini...dulu kawasan semak je... ish..ish..ish....



dlu tiap2 hari lalu jalan ni...nmpk tak rumah teres 2 tgkat tu...dlu aku menyewa salah satu umah tu la... dekat sgt ngn sekolah tmpt aku ngaja...


lepas taman maluri, laki aku trus gerak ke kg.pandan, kemudian ke ampang.....singgah jap ke tempat yg paling heaven buat laki aku....gerai durian!!! dulu mase aku duk sini, laki aku akan datang amik aku balik banting tiap2 ujung mggu... otw balik banting mesti singgah gerai ni beli durian.... setelah lbh 2 thn tak lalu jalan ni, awl2 lg laki aku cakap nk singgah mkan durian kt sini hari tu... mengimbau kenangan waktu duk jauh ngn bini waktu dlu la tuy..hahaha...



durian yg aku pegang tu durian 'udang merah'..isinyer warna oren terang... harga kt gerai ni rm12 sekilo termasuk kulit durian...huhuhuhu...beli jugak sbiji sbb nk rase....SEDAAAPP.....padan la ko mahal.....tp tklh lawan musang king ler kan..rm22 sekilo tuh! giler...!!


tp yg best nyer...wlpn tak pg midvalley hari tu, esoknyer, encik aim ttp bawak bini dia ni pg alamanda putrajaya.. kat putrajaya jugak aku tempah durian creep..hahaha...act aku tempah online ngn kak qeen ni sehari awal...kak qeen ni buat homebase bisnes jugak...rupenyer husband dia org banting tp tggl/keje kt putrajaya...nasib baik la kak qeen yg budiman ni sudi trima tempahan last minit ni...thank u kak qeen..hihihi...

sape2 yg nk tahu contact no kak qeen, ples klik link ini : durian crepe untuk org putrajaya/kl/bangi/banting dan kwsn sekitarnyer



Usahla ditanya durian crepe ni sedap ke tak.... dah satu malaysia kut duk heboh sal durian crepe.. rasenyer sedap, sejuk mcm eskrim perisa durian....sedap..sedap..sedap... tp kne simpan dlm peti ais la..kat qeen ckp kalau simpan kt freezer lg sodaaap! sape yg nk beli/order, sila beli byk2 trus..sepaket tak ckup..aku yg beli dua peket makan sorg pun stil rase tak puas...berhantu btul durian crepe ni...kat besut pun dh ramai yg tanye aku jual tak durian crepe.... keinginan nk jual tu mmg ade tp lum sempat buat lg.... insyaallah, dh bukak kedai nnt aku heboh2 kan kt fb/blog... perjalanan diteruskan ke alamanda....hati berdebar2 takut nafsu shopping dtg membuak2....sila bertahan wahai nafsu....




yeayyyyyy.... sempat jugak tgk keindahan bangunan2 kt putrajaya untuk ke brape puluh/ratus kali nyer..hahaha...

kat alamanda, sempat la beli kasut spasang...konon nk ganti kasut yg kononnyer hilang aritu...elok je beli kasut baru, tetibe terjumpe balik kasut lama tu dlm almari kasut kt umah besut.ceh!!!!

sblm tgk wayang, sempat isi perut dlu....aku makan mi dlm kuali, laki aku makan nasik dalam bakul..hahahhaa... dua2 sedap..mgkin sbb masing2 perut ngah lapar..



tgk wayang dlm kul 10.30 mlm cmtu la klu tak silap...kt kul 12 lbh jgk br habis....aritu terperasan ade satu restoren yg sgt sweet kt alamanda....garden restaurant kalau tak silap....org2 putrajaya sekalian, ade sape2 tahu pasal restaurant tu tak???!!!! kongsi skit ples..halal ke tak....ape menu nyer......harga nyer plak cmne....nnt cite yer.. daaaa...luv u all... muaaahhhhhhhhh!

5 comments:

Anonymous said...

durian creep... nyam2x..

Irma Hanim said...

kat mane ley dapat durian crepe tu ek??kat alamanda??wawaa...terliur jugak.btw,restoran garden tu halal..best dia nye suasana..kalau mlm2 biasa ade org duk main piano kat tengah2 restoran tu..romantik sgt!makanan pun sedap,harga bole la tahan..kena try taw!hehe

NiK HaFiZ said...

hi... mntk contact no utk order durian creep tu bole x? mntk u email kt i pls... nikhafiz@jriresources.com...

tq... ;)

Amalia Zurahim said...

irma:waaa.... thank u sgt!!!!! haritu lg nk ajak suami gi makan kt garden restaurant tu..tp tkut nk msk sbb tak tau halal/hrga semue..thanks for the info..hihi.

Amalia Zurahim said...

nik hafiz:done!...blog u best...dh follow pn.. thanks for singgah..

Post a Comment