Monday, December 10, 2012

farid kamil bakal kena saman

hola peeps... tetibe arini jadi minah gosip... haha...mmg tk minat sgt gosip2 ni...aku bukannyer muda lagi nk pok pet bagai wat tambah dose kan...tApI..bile sesekali terrrrrrrrrbace pasal gosip artis ni rase nk menyampuk la jugak kadang2....tgk tajuk pun dh tau nk cite sal gosip ape... ni gara2 mase wedding aritu si farid kamil yg enceng dan macho ni pakai baju tentera utk wedding reception nyer... mase tgk kt tv mule2 mmg rase pelik...boleh ker pakai baju tentera, siap pedang bagai... yg aku tau la, tentera je blh pakai baju tentera utk jalan bwh pedang mase wedding... tp bersangka baik punye pasal, aku ingat boleh kot sbb dia ni polis sukarela... aku ingat dh namenyer polis tu, mybe blh la kut... last2 terkeluar jugak cite tak best pasal isu ni...siap nk kne saman bagai...haiyo.. kesian farid... tu sbg pengajaran, nk tawin2 pun kne ikut peraturan..nk salahkan dia pun tk blh jgk sbb dia tktau kan... klu dia tau salah, tkkn dia nk buat jugak...TAPI..kalau dia mmg dh tau benda tu salah, tp tetap degil nk buat jgk, emm...sendiri mau ingat ler..pandai buat pandai tanggung..

berita terbaru (yg aku baru terbace sebenarnyer..hihi): farid tk kena saman kut, sbb uniform yg dia pakai tu bercampur aduk.... tak melambangkan imej sbenar mana2 pasukan keselamatan... sluar ngn topi mcm PDRM, lencana bahu kanan mcm tentera udara, lencana kt atas bahu plk tentera darat punyer....campor2....so tak mencerminkan pasukan keselamatan mana2...dia mybe dapat surat cinta jer la..(surat teguran supaya tak ulang lg...)...fuh....lega farid ek? hihihihi...

pic kredit to rotikaya.com


cuma satu je yg aku tak brape nk berkenan ngn masyarakat ni..isu bini farid pregnant 2 mggu lps 16 ari kawin tu...pelik sgt ker?? bunting plamin maaa.... rezki Allah nk bg cepat....skali lg aku ulang, ALLAH YANG BAGI OKAY!! 2 mggu mmg dh boleh cek... doktor klinik tempat aku biase pg pun pernah ckp 2 mgu pregnant ade yg dh blh cek... tp ade jugak yg tk dpt detect lg..depend kt hormon dan badan ibu jugak..masyarakat kite ni bile bercakap kalah doktor.. sape la kite ni nk pertikaikan keje dan perancangan Allah... tak pelik pun bunting plamin tu...ramai yg cmtu... klu ade benda tk elok pun, tu antara dia dgn Allah.... kite jgn tmbh dosa sndiri... kite duk cakap bukan2 pasal baby tu, kesian dia...pelik sgt ke bunting plamin smp org ingat tu anak sblm nikah...tak baik tau....kesian baby tu..kesian mak bapak baby jugak kalau btul dorg tak buat salah....dpt anak cpt salah, dpt anak lambat mcm aku ni pun salah jugak...boleh tak just shut your mouth, better u silent dr sakitkan/kecikkan hati org...jgn nak judge2 org...tu keje hakim... hihi... ngan keje HAKIM BESAR yg satu tu jer...

uiihhh...emosi bile cite bab baby ni....kesian baby diana danielle dan farid...br duk dlm perut pun org dh fitnah mcm2... tak baik tau....kesian dia...

3 comments:

ziraziz said...

..dugaan .. :P

Momotaro-San said...

Ignorane of law is not a defence.. dah terang2 langgar undang2.. kalau polis tahan kita langgar lampu merah xkan kita nak cakap kita x tahu langgar lampu merah tu satu kesalahan.. kesalahan FK tu serius.. org awam bole pandang remeh tapi ia libatkan integriti polis/ tentera.. polis bantuan pun x layak pakai camtu.. hatta korporal dan sarjan pun x layak.. hanya inspektor ke atas atau leftenan muda ke atas... ini pakai pangkat Mejar Jeneral.. pangkat ke-3 tertinggi dlm ATM.. gile ke apa?

Amalia Zurahim said...

momotaro san:wah..tu uniform mejar jeneral rupanyer..patut la smart!! emm..tu la..kalau ignore nnt akan ade org lain yg ikut...nnt org lain pun akan bg alasan tak tahu jgk....btw,thank u for ur info... org awam mcm sy mmg sah2 tak tahu pasal ni..

Post a Comment