Sunday, May 8, 2011

happy birthday my encem boy...erkk...man..actually!!!!!!! hihi

"selamat hari jadi...selamat hari jadi...selamat hari jadi my encem+kind-hearted man...slamat hari jadi.....yeeaaayyyyy..." arini umur ayah aku dh genap 45 tahun....45 tahun you....!!! hahahha...ye ye jer...korang pecaye ker umur ayah aku 45 thn ari ni..??hihi..aku tipu2 manje jer..hahaha.. tkpe ayah, dirimu tetap muda dan macho di hati along dan adik2..hihihi...slain dr birthday ayah, kitorang jgk sambut hari ibu untuk teh..oleh kerana ada 2 majlis arini, so kek pun kene la ader 2 jns kan..kan..kan...hahahha...so aku dgn rase gembira dan hepi membuat kek RED VELVET dan TIRAMISU.. ni yang best klu diri sendiri yg wat kek..jimat..jimat..klu kene beli kt kedai mintak ampun la nk beli smp 2 bijik kek..bukannyer ader 15 org kt umah ni..6 org je pn...tu pn nasib baik tak wat 6 biji kek...blh bg sorang satu kan..pahtu same2 bgn pagi gi wat senaman cairkan lemak kt tepi pantai blakang umah..(tp..emm..nk bersenam tu yang payah cikit tuh...payah banyak sbnarnyer..hihii)...encik suami pulak menunjukkan kepakarannyer membuat black pepper chicken chop..fuh!!!!sedap...sedap....giler sedap!!!korang bayangkan la sebesar2 chicken chop tu, camim leh mkn 2 ketul...(camim mmg bernafsu buas klu bab2 mkn ni..hahahha)..so ckp byk pn tak guna...meh tgk gambar party kitorang ari ni...(special for my lil sis,asma n my youngest lil brother,syaheed, yang jauh di mata tp dekaaaaaatt sgt di hati....)


sehari sblm birthday, pakcik arshad pg bertanding ayam serama kt tasek kenyir..bukan sabung ayam la!!!..ishh korang ni..huhu.. pertandingan ayam serama ni cam pertandingan ratu cantik la...ayam yg plg gedikkks akan menang..ayam pakcik arshad dpt tempat ketiga dan saguhati..(mmg dah sah la ayam pakcik arshad ni mmg spesis gedikss...)..hadiah ari jadi la tu kirenyer..hihihi

pakcik arshad memotong kek hari jadinyer sambil ditemani oleh istri nyer yg cun....

menantu dan sebahagian anak pakcik arshad begitu eksaited menumpang populariti pakcik arshad hari ini...

makanan kitorang harini.....black pepper chicken chop+fruit salad+french fries+red velvet cake+tiramisu

oleh kerana diri sendiri yg nak telan, deco pun wat free stail la..klu nk ckp malas stail pun leh jgk..hahah..letak coklat pun pakai sudu jer..tu yang meleleh2...free style la katekan..!!huhu
'lemak jahat' sedang bersorak riang di sini...

dlm banyak2 lemak jahat, lemak tiramisu ni lah yg paling paling evil....godaannyer terlalu kuat..tak mampu menahan godaan nyer yg sgt hebat itu..jahat...jahat....

air tangan encik suami...siap rendam ayam dlm jus lemon you!!!! rase mmg tip-top..yg ni mmg aku tak tipu...

ikhlas aku cakap....black pepper sos ni mmg terbaekkkkkk!!!!! cendawan pun ader...so aku bg name br kat kau wahai sos... "black pepper sos with mushi-mushi (mushroom)" hahahha..name bajet kiut plak..

fruit salad yg sihat dan penuh kolestrol..camne tuh sihat dan penuh kolestrol...??emmm...*konfius identiti di sini...

oh yes....yang ni jahat!!!!!!! lemak yang ader kat sini blh wat body korang mcm di pump2!!! evil..evil....!!

rakus tak...rakus tak...???? sori capik..wlau mcm mane rakus pun aksi mkn anda,.anda tetap jatuh ke tempat ke dua dlm pertandingan 'nafsu mkn paling buas'...johannyer masih menjadi milik camim..huhu..note!!

silau pulak....makan..makan..sila2 tmbh lemak dlm badan masing2...

oh..lelaki kesayangan beta pun ader rupenyer..hihihi..thank u sayang for the black pepper mushi-mushi chicken chop..hihi..

hadiah dari kitorang adik-bradik..hahahahhah...(to asma n caheed, sila jgn gelak guling2 kerana nama anda pun ada pada kad di bantal2 itu..hahahha...hadiah ni adalah idea terhebat capik...kwang kwang kwang..huhu)

masih beraksi dgn hadiah paling best ni!!hahahhaha

oh yes.....perniagaan sgt lancar arini...red velvet kek dh tinggal separuh..


nape dlm gambar ni tak nmpk merah ek...??? pelik..pelik....stoberi pun dh tak nmpk merah jgk...

emmm..masih tak nmpk merah wlpn camera dh pasang flash..pelik..pelik...misteri nusantara nih..warna sebenar merah giler...

kek kiut2 mesti la ada jgk...kek kiut kan trademark Amalia's...huhu

oh yes...saje jer terlebihkan coklat topping tu..konon2 wat cam tertumpah tak sengaja..tp saje je letak byk2..hahaha

encik tiramisu pun dah tinggal separuh...ko mmg kek yg terbaekkkk!!

i love u, encik tiramisu...anda mmg encem dan manje..!!!..hihi
tamat sudah...sekian trima kaseyyyyy!!!!!

4 comments:

AA said...

grrr...jealous!!!!!!!!!

Amalia Zurahim said...

oh yes...sila2 la menjadi lebih jeles..hahahhaa..ala...bln 6 nnt,mung smbt belated birthday ayah kt uk plok..hihihi

mia Abdul Rahman said...

sedapnyer tiramisu tu....tepekla resepi kat sini, leh aku menuntut kat dapur mu ni mek ya oii....

Amalia Zurahim said...

mia:hihihi..senang je la tu..insyAllah nnt aku letak resepi kt cni ek...skrg aku duk banting...tp resepi tiramisu byk la dlm tenet...try goggle...mybe len ckit la dr resepi aku...tp ok jer...

Post a Comment