Thursday, July 5, 2012

day2 - lets sing...alone.....

yeah...hari ke 2 ke sekolah kurang sikit bosan...sebab? jeng jeng jeng...huhuhuhu....sebab dh kenal ngn cikgu2...rupa2 nyer, ramaaaaaaaiiiiiii cikgu sekolah situ adalah cikgu sekolah rendah aku dlu..hahaa... CIKGU SEKOLAH RENDAH AKU ok!!!! ko bayangkan la jurang umur kitorg.....tp kenapa cikgu nmpk maintain jer.....kenapa amalia yg nmpk tua???!!!!!! *crying (T-T)

aktiviti aku mase tkde kelas adalah bukak buku darjah satu, pahtu nyanyi lagu budak2 ikut lirik dlm buku tu tetapi dgn rythm lagu budak2 yg biase kite dgr..bayangkan la lagu "little tom" tp nyanyi mcm lagu "mary had a little lamb"...lucu giler... sape punyer idea la yg buat lawak yg sgt cemerlang nih..hahaha..... ni br satu lagu...ade banyaaaaakkkkk tau....lagu "mc donald had a farm" ade...lagu "london bridge" pun ade...tapi semue lirik lain la....hahaha...... korg mesti teringin giler nk nyanyi jugak kan...kan....kan....hahah... aku bg lirik lagu tu kt bwh..ko nyanyi lirik lagu cik tom tu ikut rythim lagu dlm box kuning tu ek...hahaha....




budak zaman sekarang mmg mengalahkan cikgu kut.....sibuk duk ebook...ebook...ebook....sape punye idea bg ebook kat budak2 ni..budak2 ni pggl 'ibuk' !..hahaha... smp cikgu nk ngaja pun sibuk duk mtk nk ber ebook....esp budak kelas blkg2 ni...blaja malas....ebbok...ebook...ebook.....ade jgk aku ebook kpale sorg2 tu karang.... *nasib baik aku sayang kat hangpa..




harini jugak masuk ngaja darjah 2....halahaiiii......comey je......kecik2 je semue.... ade sorg student tu menulis guna pensil mekanikal a.k.a pensil tekan2...ni lg satu, SAPE PUNYE IDEA REKA PENSIL MEKANIK2 NI!!??? MENYUSAHKAN BUDAK2 TAU TAK!?? mase ngah buat latihan, student ni abis ubat pensil tu...ubat ek org pggl? ...melilau cr ngn kawan....bile dh dapat, tgh2 menulis, pensil tekan dia tu rosak plak tetibe....dia siap bukak2 dh pensil tu...tp aku tak prasan pensil tu rosak...aku tanye la nape tk siap lg keje....haiyak!!! br tanyer... dah berair pulak mata nyer, nak nangis pulak smbil cuba betulkan pensil tekan2 dia tu.......eh eh eh....jgn nangis, pinjam pencil kawan dlu ek.....*tetiba jd hero.... oleh itu, pesanan utk mak ayah yg anak br darjah 1 dan 2....sila la beli pensil biase je...ala...pensil 2B tu je...stabilo ker...stabulu ke...ikutla...asal pensil biase..siap ngan pengasah ngn pemadam skali ek...insyaallah anak tak menangis mase buat keje kalau tetibe pensil picit rosak...huhuhu

phtu arini kene relief darjah satu...aku mmg tak ngaja darjah satu.... relief je la...masuk2 je kelas....haiyak!!! nape kecik2 sgt ni??? ade kejutan budaya sedikit di sini...hahahahha....  comel....comel.. comel.....geram je nk cubit2 pipi.... 15 min pertama buat matematik....wahhhh eksaited semuenyer... pahtu buat ejaan pulak..waaaahhh...lg eksaited dorg....kemudian buat spelling pulak..waaahhhhh...TAPI semue senyap..tak reti nk eja english words..hahaha... tapi bile tanye mksud ade yg blh jwb...waaahhhh...ckgu bangga dgn u ollls wahai insan2 kerdil kelas 1C.... huhu

abis je kelas, camni jugak akhir nyerr.............TIDO !................zzzzzzz.......


byeeee.....

1 comment:

Mia Abdul Rahman said...

SELAMAT PAGI CIKGU.....BANYAK PAHALA DAPAT YAYA OIII!!!!

Post a Comment