Sunday, January 8, 2012

bosan kalau tkde keje..so kene shopping!

hidup ni agak bosan bile tkde keje....ngn umah yg tkde air sejak 3..4.. ari lepas...emmm...mmg blh buat high blood preasure naik mendadak..tgk pinggan mgkuk dlm sinki dh membukit, mmg blh buat org sehat jadi sakit...sakit jiwa..arini aku lepak kt bengkel lg...bawak semua kain baju shower foam tuala watsoever utk mandi kt sini...dh mcm pelarian..toiletries lain dh ade kt bgkel cuma bwk showerfoam je la..kt bgkel cuma ade sabun buku je..laki aku kurg gemar shower foam..aku plak tk reti mandi ngn sabun buku...tk cukup buih..hhahah..fius!..aku tertanyer2 la...ape ke jadah aku cite sal shower foam kt korg ni sbenarnyer..bwahahahahhaa..nasib baik bengkel tk smp 3 km dr umah..kampung sbelah2 je pun...capik ngan camim pun kuar jgk gi betulkan rim sport kete capik...drpd aku home alone, lebih baik aku menyibok kt workshop ni....blh jgk mkn grg pisang kt gerai dpn workshop...huhuhu

teringin la nk makan prosperity beger mekD...aritu mase blk dr banting, konon2nyer nk singgah kt mekD janda baik...tp tetibe laki aku malas pulak, tu yg tersangkut kt pizza hut tesco ampang..tk kool lgsg laki aku ni......kene pegi jgk ni...kene gtau tokey zurahim dgn bersungguh2 supaya kene gi makan jgk beger prosperity byk2, baru la sepanjang tahun dpt prosperity...hakhakhakhak..*akal

sambil menulis blog smbil tgk butik2 online..usha2 ade baju2, skirt2, tudung2 baru tk...kalau tkde alhamdulillah..kalau ade, slamat la duit poket bulan ni..kire aku menyimpan kt butik2 je la..hahaha...nikmat nyer hidup atas muka bumi Allah ni..hihi.. (yes...amalia is back..!!)....menangis la encik zurahim sepanjang tahun ni..huhuuhu...ade beberapa butik yg aku slalu bukak dan aku rase kool....

1. www.eightdesignsboutique.com
- aku suke design2 eightdesign butik ni....slalu bukak web die tgk2 kut2 ade design baru...tp aku tk penah beli online pun..kalau ader yg aku berkenan, aku gi kota bharu je...eightdesign butik ni ade cawangan kt KB...stkt ni aku dh beli beberapa inner, shawl, n palazzo pant kt butik ni...palazzo pant die mmg selesa dan cantik!skali tgk serius mcm skirt kembang (aku mmg penggemar skirt kembang A-line cut), smp adik pmpuan aku tanye aku pakai skirt pesen ape terselit cmtu..hahahha...ko faham tak mksud terselit ni???hahhahahha

2. www.radiusite.com
- ni antara butik tudung yg aku suuukkeeee sgt tgk...tp stakat tgk je la sbb tak penah berjaya beli pn kt butik ni....stiap kali aku bukak website dia, produk2 die dh sold out wlpn yg br upload pd hari yg sama..klu ade stok pun mmg yg aku tk brape berknan je....hebat btul bisneswoman ni berniaga...dh la muda lg..cantik plak tu...

3. http://www.sugarscarfbyriqa.com/
- pemilik butik tudung ni kawan kpd butik radiusite jgk...dorg geng...tudung2 kt sugarscaft ni pun cantik2 tp stakat ni aku lum beli lg tudung dr sugarscaft...kadang2 rase nak beli, tp terbantut je niat tu...lum rezki sugarscaft la kut...hihihi

4. http://www.onlinehijab.com
- butik online ni mmg aku wajib slalu bukak tgk2 pape yg baru..jd die hard fan butik ni sbb tokey nyer kawan aku...hahahha...cik lela ni dlu blaja satu kolej ngan aku..satu bilik ngan kawan baik aku..tiap kali gi bilik dia dlu mesti die ngah buat air teh...hahha..respek sgt dia skrg..tk silap aku, dlu dia ni penah keje ngan ZARA..so tk pelik klu dia jadi tokey butik sndiri plak skrg..ogy ahmad daud, sheila rusly dan fauziah nawi antara penggemar baju2 dan tudung2 di butik lela ini...butik ni dah slalu sgt jadi penyumbang baju2 dan tudung2 utk drama2 esp drama2 sheila rusly..stkt ni aku penah beli inner neck ngn butik ni...selesa sgt dan suit well ngn muka bulat bam-bam aku ni......huhuhu

5. http://www.bungaboutique.com/
- ni online butik tempat aku beli skirt....aku sgt suke skirt yg bungaboutique ni jual....selesa dan sgt la berpatutan harga nyer...pemilik nyer, puan leen pun sgt la baik....i love ur online boutique, leen.!!..n love ur product too!!!! hihi

6. pearlhaya.com
- butik ni mmg takyh bg explaination panjang2....seantero malaysia dh tahu...suke beli tudung2 pearl haya... tp tu la...mahal...beli jarang2 cukup la....sbb aku pun jarang pakai tdung mahal2 ni...tkde keje nk gi pasar pakai pearl haya...kalau keje kt ofis ke blh la...ni, keje pn kat umah je..hakhakhak...

7. http://d-haja.com.my
- yes....ni antara butik tudung online yang aku suke....aku bukak website ni jarang2 je...slalunyer aku beli ngan agen  d'haja kt FB..lg senang..dorg pn baik2 blake...byk tudung2 yg cantik2...harga pun ok...nk kate murah tkde la murah sgt...tp tkde la mahal sgt...just nice...kat besut ni pun skrg dh ade agen d'haja tp aku tk beli ngan agen ni..slalunyer kalau kebetulan pg Kota Bharu, aku beli kt butik d'haja kt KB je..aku dapat diskaun cikit klu pegi beli kt sane...tuan empunye butik pun sgt la baik...penah skali tu aku kol dia hari dia cuti n kedai pn tutup, tp sbb aku dtg dr besut n nk beli sgt2 tudung d'haja utk bg hadiah raye kt my mom, die sggup dtg bukak butik jap dr umh dia kt pasir mas...aku akan kol dia bgtau nama tudung yg aku nak, then dia akan cek stok sblm aku dtg..senang kan...huhu...skrg ni kalau aku berkenan kt tdung d'haja latest mane2 je, aku akan kol dia je suh dia simpankan utk aku..hakhakhak...

8. http://oldblossombox.blogspot.com/
- butik online ni pulak mmg ramai jgk yg tahu...aku mmg suke bukak tgk2 baju, handbag n kasut kt butik ni...berkenan sgt kt baju2 di sini...tp tu la....aku kene berpijak di bumi yg nyata....tgk saiz pun dh tahu baju2 ni tak muat ngn aku..hahaha...design pun utk muda-mudi remaja2 je...yg berjiwa muda blh la beli..yg berbadan petite, kiut miut blh la try pakai baju2 oldblossom ni..hehe....

ade jgk beberapa butik online yg aku slalu bukak sbb nk tgk model nyer yg comel2 cantik2 je...ade jgk butik online yg aku bukak sbb nk tgk care dorg pakai shawl je.. kan syok jadi pompuan.. kalau laki aku ni, asal bukak tenet je tgk mudah.my sbb nk tgk spare part kete murah2... huh!boring!!

buat mase skrg, aku mmg lebih suke beli tudung/skirt online je..cuma baju ngan sluar je la aku kene gi beli kt kedai sbb takut tak ngam ngn badan.. model pakai mmg cantik, tp klu aku pakai mau mcm balut nangka...sape yg susah??laki aku jgk yg susah nk kene layan karenah tak puas hati la, nk beli baru la..bla bla bla.....hakhakhak...stakat ni je la utk kali ni...malas dh nk taip...panjang yg amat dh ni..hahahha...

skrg pn aku masih di bengkel...pukul 11.05 malam....laki aku br sudah baiki kete customer..customer pun br gerak balik...aku plak br siap shopping online lagi...bwahahahhaa....babay..peace no war, darling....!

1 comment:

Zara Sofea said...

Best la blog sis ni. Byk info dpt. Just nk share, tudung pearl haya murah ada kat facebook telekung travel sharzlin. Cuba sis tgk.

Post a Comment